“Så er der lykke !  Fed fed lykke til alle!”

Sang Thomas Helmig til en koncert engang i halvfemserne på Pumpehuset i København. Det var den fedeste koncert. Og den fedeste afslutning på den koncert. Bagefter myldrede jeg og resten af publikum ud i natten – allesammen helt lykkelige – næsten ekstatiske. Jeg var i hvert fald. Og begejstret – tænk hvis det virkelig var muligt med fed fed lykke til alle. Sikken pragtfuld verden vi ville få.

Det er måske ikke muligt at være i den tilstand konstant – men mindre kan også gøre det

Et liv med et bagtæppe af tilfredshed og glæde – krydret med opture og nedture (muligheder for vækst, som selvudviklingsbranchen ynder at kalde kriser).
Nogen har nemmere ved det end andre – nogen lader til at være født med et lyst sind – andre er lidt mere melankolsk anlagt. Nogen virker til at være konstant tilsmilet af lykkens gudinde – andre synes altid at være uheldige.  Nogen brokker sig meget – andre får det bedste ud af alle oplevelser. Hvad er den hemmelige opskrift på lykke ?

Jeg ved, at jeg bliver lykkelig (blandt andet) af at foretage mig noget jeg elsker. Da jeg var yngre, var jeg ret god til det – med alderen har jeg parkeret mange af de ting, fordi jeg syntes det var umodent eller banalt – kan det fx virkelig passe, at det er SÅ vigtigt at komme i biografen med jævne mellemrum? Det gled ud efter mand og børn kom ind i billedet. Men jo, det er vigtigt for mig ! Alle mine celler danser af fryd, når jeg sidder på 5. række midt for, glæder mig til filmen og ser forfilm til andre film, jeg også gerne vil se. Det er bare ikke den samme oplevelse hjemme i sofaen.
Samtidig vil jeg også gerne have, at alle andre er lykkelige. Det er altså bedst sådan, synes jeg. Derfor er jeg blevet terapeut – så jeg kan hjælpe folk med at få mere optur i deres liv. Dem der har brug for det, forstås. Og har lyst til det. Fed fed lykke er bare ikke sagen for alle, har jeg erfaret. Nogen foretrækker mellemtilfredsheden. Fred være med det.

Denne blog har jeg taget tilløb til i årevis – og nu er tiden moden. Jeg har behov for at komme ud med det jeg har på hjerte, ud med alle de ord og sætninger, der hober sig op i min hjerne og mit sind. Indtil nu har jeg dulmet trangen med chokolade og facebook-fjumseri og andre overspringshandlinger – og været misundelig på dem, der tør at vise hvem de er. Chokolade er dejligt – men det gør mig ærligt talt ikke lykkelig, når det blot er erstatning for noget jeg egentlig hellere vil.

Bloggen kommer til at handle om lykke i alle dens afskygninger – alle veje, genveje, omveje og smutveje dertil. Og alt muligt andet jeg får trang til at skrive om.
Hvad gør dig lykkelig?

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *