• bringer dig tættere på din kerne – din essens
 • skærper din intution
 • giver dig mod til at følge dit hjerte
 • “unplugger” dig fra smertefulde minder
 • gør dig afslappet og ubekymret
 • viser dig løsninger, som dit intellekt ikke kan tænke sig til
 • heler traumer – både kendte og ukendte
 • arbejder i kulisserne – til dit højeste bedste
 • er ren magi!

Hvad er TAT

TAT er en terapiform der kombinerer østens meridianlære med vestlig psykologi OG samtidig inviterer “det, der er større end os” – hvad vi end kalder det – med på banen.

TAT er let, nærmest elegant og blid og kraftfuld på samme tid. Du kan mærke at det virker – allerede efter første session.

Jeg har i årenes løb prøvet mange forskellige terapiformer og teknikker – og er nu allergladest for TAT, fordi:

 • Du behøver ikke vide, præcis hvad der ligger til grund for din udfordring, for at det kan transformeres
 • Du behøver ikke fortælle alle detaljer og hele din historie til mig, hvis du ikke har lyst
 • Du skal ikke gøre dig umage
 • Du kan ikke gøre noget forkert
 • Du skal nærmest ikke gøre noget – bare være, lytte og observere
  og det bedste af det hele – du skal ikke gå ind i smerten – hurra for det !

TAT består af 3 dele

 • Aktivering af specifikke akupressurpunkter – kaldet TAT-positionen
 • Udsagn du skal lytte til – kaldet Trinene og
 • “Det, der er større end os” – kaldet – hvad end du har lyst til at kalde det: Universet, den Guddommelige Kraft, Englene, Moder Jord, Naturens Kraft, Altet, Farmor eller Gud – kært barn har som bekendt mange navne – og det skal bare give mening for dig.

TAT-Positionen

Du skal selv røre ved punkterne som vist på fotoet. Jeg kommer altså ikke til at røre ved dig – andet end en krammer når vi er færdige – hvis du har lyst. Jeg bliver altid selv så glad efter en session, at jeg får stor krammetrang – men jeg kan godt styre mig, hvis du ikke er med på den.

Du bruger tommelfinger og ringfinger og placerer dem i inderste, øverste øjenkrog og langefingeren mellem øjnene og lige lidt op. Den anden hånd lægger du på baghovedet.

Dette er TAT-positionen, som du indtager hver gang jeg beder dig om det – ca. 15 gange i løbet af sessionen – max 1 minut ad gangen. Så det er altså ikke meningen at du skal sidde sådan nonstop i 60-90 minutter.

Trinene

Trinene er en række sætninger eller udsagn som jeg siger højt for dig, mens du sidder i positionen. Ord er kraftfulde – og det er disse sætninger i høj grad. Din opgave er at lytte og som udgangspunkt være åben for, at det du hører kan være en mulighed. Dernæst observerer du hvad der sker i dig. Ikke andet. Ikke analysere, forklare, fortolke, problematisere, italesætte – intet. Bare observere. Vi er ikke ude på, at der skal ske noget særligt – det kan give mening eller ej – der kan ske ingenting – alt er godt.

Gryden

Gryden er en metafor for, et billede på det, vi kalder helingsfeltet. En beholder, hvor vi placerer din udfordring, bekymring, længsel eller en ubehagelig oplevelse eller minde. Og bare intentionen om at placere det der, er nok. Ikke noget med at visualisere at det bliver lagt i gryden – bare læg det ned. Når det så ligger der – så er det tilgængeligt for “det, der er større end os”. Jeg kan godt lide at kalde det “Den Guddommelige Kraft” – kan godt li’ at det er lidt svulstigt. Det er smag og behag. Grydens indhold er nu ikke længere dit problem – det er “dem, deroppe” der nu er på sagen. Og de ved præcis, hvad du har brug for, og hvorfor du har det som du har det og hvad de skal gøre ved det. Så det er ikke mig som terapeut der foretager helingen – jeg er bare mellemmand – en facilitator.

Det er the basics – det er nemt, smertefrit og effektivt.

Hvad står TAT for?

Jeg plejer at sige at det står for Total & Absolute Transformation ! Fordi det er det TAT kan. Men reelt så er det en forkortelse for Tapas Akupressur Teknik. Og så bliver folk forvirrede. Det gjorde jeg også selv første gang jeg hørte om Tapas Fleming. Hvad ? En kok der hedder Fleming og laver spansk mad? Det giver jo ingen mening.

Tapas Fleming er imidlertid en kvinde fra USA. Hun er uddannet akupunktør og arbejdede især med allergier, hvor hun kombinerede akupunktur og akupressur. Hun opdagede at hendes teknik helede ikke kun allergien – men også det følelsesmæssige traume, der var grund til allergien. Det er nu 24 år siden hun udviklede TAT – og det har været i Danmark i 8 år.